Brekend!

Het souterrain van een fraai Amsterdams hoek-appartement van begin 20e eeuw is bewoonbaar gemaakt.

Dankzij een vervelende hobbel in het bouwproces moest het plan radicaal – ten goede – wijzigen: Een niet te verplaatsen gasleiding gaf de aanleiding tot een rigoreuze nieuwe wending van het ontwerp, waarbij de trap centraal moest komen.

Een fantastische, ruimtelijke doorbraak bleek noodzakelijk te zijn in de donkere, oorspronkelijke ‘kamertjesplattegrond’ van de begane grond: Het werd een doorzon-zône waarin een fraaie open trap de beneden gelegen slaapvertrekken verbindt met het woongedeelte.
Het groen van de acacia’s en de zuiderzon aan de straatzijde dringen nu door tot in de woonkeuken.

De trap is door HIGH FIDELITY ontworpen en uitgevoerd.

breed advies, ontwerp, bouwtechniek, details, bouwbegeleiding, uitvoering trap

 

wnt_2

 

wnt_4

 

wnt_6

 

wnt_7

 

wnt_3