Aan de oostkant van gemeente Ede, waar de stad grenst aan uitgestrekte bossen van de Veluwe wordt een compacte woonbuurt gebouwd, tegenover monumentale oude kazernegebouwen.

Het bouwplan is in het stadium van voorlopig ontwerp. Het doel is een energieneutraal woonhuis te bouwen. De installatieopzet bestaat waarschijnlijk uit foto-voltage panelen, een warmtepomp met vloerverwarming en -koeling. Bijverwarming gaan de toekomstige bewoners doen met een houtkachel, die warmte afgeeft aan de vloeren. De kachel kan ook energie afgeven aan het warm tapwatersysteem.

Het huis voor een gezin van 4 personen wordt levensloopbestendig ontworpen door een slimme plattegrond.

De woning staat op een hoekperceel, wat aanleiding geeft voor een entree aan de zijgevel en een markant accent op de hoek. De zij- en achtergevels hebben een ontspannen en informeel karakter, dat zich richt op buiten zijn en de zon. De houten bekleding geeft het huis het gewenste natuurlijke karakter. Aan de formelere straatzijde, tegenover de monumentale kazernegebouwen komt het huis de opdrachtgevers’ wens van strak en modern tegemoet.

breed advies, ontwerp, bouwtechniek, details

  eb

 

 

 

 

 







15sys_schets_9p_2

 

01

 

02

 

oostgevel_energieneutraal

 

bg_energieneutraal